EBRD, IFC i JP Morgan poslali nova pisma potpore Agrokoru

Bez autora
Nov 27 2011

Sve tri međunarodne institucije nakon komplikacija sa upravom Mercatora poslale su Agrokoru "nova pisma u kojima garantiraju financijsku podršku projektu preuzimanja Mercatora". To je i motiviralo prodavatelje Mercatora da jučer pozovu Upravu da pruži potporu pregovorima s Agrokorom. EBRD i IFC, te fond One Equity Partners spremni su osigurati financijska sredstva za transakciju. Nakon izvršene transakcije oni bi preko posebnog holdinga, zajedno s Agrokorom, sudjelovali i kao vlasnici ali nema potrebe da neposredno sudjeluju u razgovorima s Mercatorovom upravom o zaštiti Mercatorovih interesa. NLB koji je uz Pivovarnu Laško (PL) vlansik najvećeg dijela dionica u prodajnom konzorciju tvrdi da će se pregovori vlasnika dionica s Agrokorom nastaviti čim uprava Mercatora potencijalnom kupcu omogući uvid u podatke koji su potrebni da bi dao obvezujuću ponudu.

EBRD, IFC i JP Morgan poslali nova pisma potpore AgrokoruList Delo u današnjem izdanju, pored ostalog, saznaje da su sve tri međunarodne institucije nakon komplikacija sa upravom Mercatora poslale Agrokoru "nova pisma u kojima garantiraju financijsku podršku projektu preuzimanja Mercatora".

To je i motiviralo prodavatelje Mercatora da jučer pozovu Upravu da pruži potporu pregovorima s Agrokorom.

EBRD i IFC, te fond One Equity Partners spremni su osigurati financijska sredstva za transakciju. Nakon izvršene transakcije oni bi preko posebnog holdinga, zajedno s Agrokorom, sudjelovali i kao vlasnici ali nema potrebe da neposredno sudjeluju u razgovorima s Mercatorovom upravom o zaštiti Mercatorovih interesa.

NLB koji je uz Pivovarnu Laško (PL) vlansik najvećeg dijela dionica u prodajnom konzorciju tvrdi da će se pregovori vlasnika dionica s Agrokorom nastaviti čim uprava Mercatora potencijalnom kupcu omogući uvid u podatke koji su potrebni da bi dao obvezujuću ponudu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik